Το Σμαραγδένιο Νησί: Τραγανό Αφάντου - Tragano Cave Beach Afantou

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Τραγανό Αφάντου - Tragano Cave Beach Afantou

Η πααλία Τραγανού ή Τραγανό, βρίσκεται 15 χιλιόμετρα Νότια από την πόλη της Ρόδου και 3 χιλιόμετρα Νότια από το Φαληράκι.

Οι δυνατότητες για διαμονή στην περιοχή είναι πολύ μεγάλες. Για φαγητό η παραλία διαθέτει μια μικρή ψαροταβέρνα που σερβίρει φρέσκο ψάρι με θέα στο κύμα της θάλασσας.
Η παραλία, με ψιλό βοτσαλάκι και καθαρά γαλάζια νερά, είναι σχετικά οργανωμένη, με ένα μικρό μόνο τμήμα της να διαθέτει ξαπλώστρες και ομπρέλες. Το μεγαλύτερο μέρος της ωραίας αμμουδιάς είναι τελείως γυμνό από επεμβάσεις του ανθρώπου και έτσι δίνεται η δυνατότητα στον επισκέπτη να χαρεί την θάλασσα, τον ήλιο και την άμμο με μια σχετική ησυχία και άνεση. Στην μια άκρη της παραλίας υπάρχει μια πανέμορφη σπηλιά που μετατρέπει την απλή παραλία σε ένα μαγικό δημιούργημα.

Σε περίπτωση έκτατης ανάγκης μπορείτε να απευθυνθείτε στο Αγροτικό ιατρείο στις Καλυθιές (3 χιλιόμετρα Βορειοδυτικά), ή στο Σταθμό Πρώτων Βοηθειών στο Φαληράκι (4 χιλιόμετρα Βόρεια).

Η πρόσβαση είναι πολύ εύκολη από την πόλη της Ρόδου με ταξί, ή με ιδιωτικό, ή νοικιασμένο αυτοκίνητο, ή μοτοσικλέτα. Στο δρόμο προς την Λίνδο στρίβετε αριστερά 2-3 χιλιόμετρα μετά το Φαληράκι σε σημείο που υποδεικνύει σχετική πινακίδα. Στο κοντινό Φαληράκι λειτουργεί σταθμός ταξί.








Ρόδος - Το μαραγδένιο Νησί

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου