Το Σμαραγδένιο Νησί: Κοριαντολίνο - Το παραδοσιακό ποτό της Ρόδου

Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2012

Κοριαντολίνο - Το παραδοσιακό ποτό της Ρόδου

Κοριαντολίνο
Το Κοριαντολίνο αποτελεί αναμφισβήτητα, εδώ και πολλά χρόνια, το απόλυτο "souvenir" κάθε επισκέπτη του νησιού της Ρόδου. Όσοι από σας έχετε επισκεφτεί το νησί, σίγουρα θα το έχετε δει, στολισμένο στα ράφια κάποιου μαγαζιού με τουριστικά εμπορεύματα ή σε κάποια παραδοσιακή κάβα, σε έναν από τους περιπάτους σας, στο κέντρο της νέας και στα σοκάκια της Παλιάς Πόλης.

Το Κοριαντολίνο αποτελεί παραδοσιακό ποτό του νησιού και δεν είναι τίποτε άλλο από τη μίξη ούζου, ζάχαρης και ενός κλαδιού, από φυτό που φυτρώνει μόνο στο νησί της Ρόδου, σε συνδυασμό πάντα με την προσθήκη διαφόρων αρωμάτων, στην τελική του επεξεργασία.

Σύμφωνα με την τοπική ποτοποιία ΑΙΓΑΙΟΝ η παραγωγή του είναι περιορισμένη διότι γίνεται με το χέρι και απαιτεί μεγάλη φροντίδα και προσοχή ώστε να πετύχει το τελικό προϊόν. Το άρωμα του φτιάχνεται από σπόρους κόλιαντρου ενώ η περιεκτικότητα του σε οινόπνευμα κυμαίνεται στους 33° με 38° και πίνεται πάντοτε αραιωμένο με νερό ή πάγο σε αναλογία 50-50. Τέλος διατηρείται σε δροσερό μέρος ώστε να μην λιώνει η ζάχαρη η οποία βρίσκεται πάνω στο κλαδί.

(photo via)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου