Το Σμαραγδένιο Νησί: Φιλέρημος - Θέα απο τον Γολγοθά

Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Φιλέρημος - Θέα απο τον Γολγοθά

Απο τις δεκάδες πανοραμικές τοποθεσίες η οποία έχει χρησιμοποιηθεία πο τους Ιππότες για φρούριο (1309-1522). Οι Ιταλοί με την κατάκτηση του νησιού βελτίωσαν αισθητικά τον χώρο σε πολύ καλό βαθμό. Είναι απο τα κύρια τουριστικά αξιοθέατα του νησιού όπου δεσπόζει η Ακρόπολη της Αρχαίας Ιαλυσου - Ροδου και τα ερείπια του Ναού της θεάς Αθηνάς.

Η Ιαλυσος είναι μια από τις τρεις αρχαίες πόλεις που σχηματίζαν την πολιτεία της Ροδου. Αυτό είναι επίσης το μέρος όπου βρίσκεται το μοναστήρι των καλογριών, που χτίστηκε από τους Ιππότες, καθώς επίσης και ο «Γολγοθάς», ένα πλακόστρωτο δρομάκι όπου υπάρχουν σκηνές από το μαρτύριο της Σταύρωσης του Ιησού. Αυτό το μικροσκοπικό δρομάκι, που διατρέχεται από πυκνή βλάστηση, οδηγεί στη δυτική πλευρά του λόφου, όπου βρίσκεται ένας εντυπωσιακός σταυρός στη μέση μιας μικρής πλατείας.

Η περιοχή πήρε το όνομά της το 13ο αιών από ένα μοναχό, ο οποίος ήρθε από την Ιερουσαλήμ κι έφερε μαζί το μια θαυματουργή εικόνα της Παναγίας. Στην κορυφή του καταπράσινου λόφου του Φιλερημου έκτισε ένα εκκλησάκι αφιερωμένο στη χάρη της. Αργότερα οι Ιππότες ( του αγιου Ιωαννου της Ροδου ) έκτισαν στην ίδια τοποθεσία ένα μεγάλο μοναστήρι. Στο λόφο της Φιλέρημου υπήρχε η ακρόπολη της αρχαίας Ιαλυσου. Επισκεφθείτε τον ναό της Παναγιάς και εκτός των άλλων θαυμάστε και την υπέροχη φύση. 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου